Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Een prachtige slotdag bezegelt de afronding van het ICC
22-5-2018  | 
Op tweede Pinksterdag was HC Rotterdam het toneel van de laatste speeldag van de Interregional Challenge Cup, al 22 jaar de Nationale Beker Competitie voor de top C Jeugd. In de vroege ochtend kwamen de teams vanuit heel Nederland samen waar al snel de zon scheen. Het leek wel eerder zomer dan lente.

De zaal zat vol voor de briefing. De laatste puntjes werden op de welbekende i gezet om vervolgens om 09.00 uur te kunnen aantreden voor de laatste wedstrijdronde van de poules. De sfeer zat er al vanaf de eerste minuut goed in. Het beloofde een mooie dag te worden, en dat werd het..!

In Poule A stond een belangrijke wedstrijd op het programma: Victoria – MEP. De winnaar pakt de koppositie. Uiteindelijk wist Victoria de wedstrijd met 2-1 te winnen. Ondanks het verlies van Voordaan tegen hekkensluiter Cartouche in Poule B en de winst van Oranje Rood werd de ranking hier niet opgeschud. Alkmaar wist verrassend van Maastricht te winnen. Dat betekende dat Voordaan het mocht opnemen tegen MEP en Oranje Rood mocht de degens kruisen met Victoria.

De kampioen 2018

In de halve finale won Voordaan nipt van MEP (3-2) en hielden Oranje Rood en Victoria elkaar in evenwicht (1-1) waarna strafballen de beslissing moesten brengen. Door een ernstige blessure van de keeper van Victoria in een competitiewedstrijd, kreeg de reserve keeper zijn vuurdoop en mocht proberen het verschil voor zijn team te maken. Uiteindelijk wisten de jongens van Oranje Rood de strafballen beter te nemen. Hierdoor kwamen Oranje Rood en Voordaan elkaar weer tegen in de finale. Ondertussen maakte Fletiomare een ware comeback door ook hun tweede (en later ook derde) wedstrijd van de dag te winnen in een doelpuntrijke en heen en weer golvende wedstrijd tegen Apeldoorn (5-4) en kon Leiden ook de tweede overwinning van de dag optekenen.

De troostfinale tussen Victoria en MEP eindigde in een 2-2 gelijk spel waarna ook hier strafballen de beslissing moesten brengen. En wederom trok Victoria aan het kortste eind.
De finale was er niet minder spannend om. Nadat de teams uit de spelerstunnel kwamen, zorgden zij voor veel spektakel. Energieverlies na drie zware wedstrijden in warm weer leek geen vat op de spelers te hebben. Ook hier eindigde de wedstrijd in een 2-2 waarna de verlenging met golden goal de beslissing moest brengen. Mooie kansen gingen er helaas niet in waardoor uiteindelijk ook hier strafballen de beslissing moesten brengen. Voordaan miste drie keer het doel waardoor Oranje Rood zich mocht kronen als laatste winnaar van het ICC! En zij werden hierdoor ook de club die met vier keer goud de meeste maal de eerste prijs in de geschiedenis van het ICC heeft gewonnen. 

Topscoorder: Ties Begeman (Zwolle) met 20 doelpunten kreeg een mooie DITA-stick.
Minst gepasseerde keeper: Twam Ballieux (Victoria) met 9 tegendoelpunten mocht ook een DITA-Stick mee naar huis nemen.
Beste speler: Tom Kocken (Fletiomare) met 13 punten mag gratis meedoen aan een SportWays hockeykamp.

Onder het toeziend oog van de voorzitter van de KNHB, Erik Cornelisse, werden de individuele prijzen uitgereikt en het ere metaal omgehangen. De dag werd afgelopen met een eindceremonie waarbij de ICC vlag na 22 jaar werd gestreken en overhandigd aan de KNHB die het gedachtengoed van het ICC zal laten voortleven in de nieuwe competitiestructuur waar opleiden centraal komt te staan.


Het stoppende ICC-comité

De ICC organisatie wil graag iedereen die zich de afgelopen 22 jaar heeft ingezet voor het ICC en het gedachtengoed heeft uitgedragen ontzettend bedanken voor al hun inzet. We kijken met volledige tevredenheid terug op 22 geweldige jaren. Wie had het ooit kunnen bedenken dat bij de start van dit initiatief er zoveel jaren zouden volgen? Nogmaals dank voor alle support. Op naar een nieuwe fase!


zie voor standen en uitslagen: Ingang 'Het toernooi' hierboven en dan links de tab 'uitslagen'.
 
 

Onze partners