Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

ICC en de Play offs zorgen voor mooi tophockey!
29-5-2017  | 

ICC en de Play offs zorgen voor mooi tophockey!

 

Tijdens Hemelvaart werd op HV Victoria en AH&BC de tweede speeldag van de 21ste editie van het ICC afgewerkt. En op beide locaties was er niet alleen tophockey voor de C jeugd maar ook met play offs voor de senioren. Het werd de drukste hemelvaart ooit op de weg maar bij de beide clubs liep het complex ook vol vanwege het werkelijk prachtige weer.

 

De tweede speeldag van de meisjes werd gespeeld in Rotterdam bij het gastvrije Victoria. Een groot compliment voor de perfecte organisatie en warme ontvangst van alle 16 teams. Het werd zo'n dag waar eigenlijk alles mee zat: prachtige zomerweer, massaal toegestroomd publiek dat naast de meidenwedstrijden ook nog even een kijkje kon nemen bij de play-off wedstrijd Victoria-HDM, geen blessures en vooral veel en sportief hockey! De dames deden er alles aan om het publiek te vermaken; er werd gestreden op het scherpst van de snede en de doelpunten vielen als rijpe appeltjes. Liefst 104 doelpunten in 24 gespeelde wedstrijden! Kortom, het was genieten geblazen voor iedereen. En spannend, dat wordt het zeker ook op de finale dag.

 

In poule A wisten de teams van Gooische, Deventer en Victoria alle 9 punten te verzamelen. Gooische gaat aan kop waarbij de titelhouder Deventer op één punt volgt. Beide teams zijn inmiddels zeker van een plek in de kruisfinale. In Poule B heeft Zwolle de koppositie weten over te nemen van GHBS die maar 1 punt op de tweede speeldag wisten te bemachtigen en nu zo goed als uitgeschakeld zijn voor de halve finale. Ze moeten op een bijzondere laatste rond hun hoop zetten. In eigen hand hebben ze het inmiddels niet meer. Victoria heeft dankbaar gebruik gemaakt van de misstappen van GHBS en staat nu tweede. Dat wordt smullen in Eindhoven met de Pinkster

 

In het clubhuis van de hoofdstedelingen hadden de spelers van Amsterdam JC1 hun eigen taarten gemaakt. Het was een mooi ontvangt van een inmiddels uitgegroeide traditie. Er werd in de ochtend flink gesproeid om de welden nat genoeg te houden voor de dag. En dat was hard nodig want de zon liet zich van de beste kant zien.

 

In Poule A deden de jongens van Apeldoorn zeer goede zaken: zij haalden met 9 punten de volle buit binnen en staan fier aan kop. Zij kunnen hiermee de kruisfinales niet meer mislopen. Dan volgen maar liefst 4 teams met 12 punten: Gooische, Groningen, Oranje Rood en Tilburg gaan op de finale dag in de laatste speelronde van de poule uitmaken wie de tweede ticket voor de halve finale gaat bemachtigen. Gooische en Groningen treffen elkaar in een onderling duel terwijl Oranje Rood en Tilburg het ook tegen elkaar mogen opnemen. Dat wordt een zeer spannende ronde!

 

In Poule B liggen de verhoudingen anders. Push wist de laatste speelronde van de dag in een onderling treffen met 3-1 van Amsterdam te winnen waardoor zij niet meer in te halen zijn. Met 18 punten uit 6 gewonnen wedstrijden gaan zij als favoriet de halve finales in. Amsterdam en Nijmegen volgen met ieder 13 punten. Een van de twee kan de ander halve finale ticket tijdens tweede Pinksterdag in de wacht slepen.

 

Ondanks het warme weer heeft de EHBO het niet druk gehad. Het bleef bij één ongeval: een verdraaide knie. Sportief was er meer te melden. Het regende net als op de eerste speeldag weer doelpunten (waaronder Tilburg – Gooische 1-9, HBS – Apeldoorn 0-9 en Union – Oranje Rood 4-7). Daarnaast is er in 24 wedstrijd geen enkele gele of rode kaart uitgereikt. Een compliment aan iedereen!

 
 

Onze partners