Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

ICCuba
17-3-2016  | 
Een oproep aan jullie als deelnemende clubs, teams, spelers, scheidsrechters, maar ook andere lezers of clubs die mee willen doen.  Help aub mee om het Cubaanse hockey een stap dichter bij hun droom te brengen. 
Ons eerste ICCuba! doel is om minimaal 1 container vol hockeymaterialen voor jong en oud op Cuba te verzamelen.

Een jaar geleden ontmoette ik via mijn Cubaanse schoonfamilie de coach van het Cubaans dames hockeyteam. Toen hij hoorde over mijn achtergrond, een Nederlandse ex-hockeyster, werd ik direct uitgenodigd om een training van het Cubaanse damesteam bij te wonen. Want wie weet kon ik het Cubaanse hockey in contact brengen met hockey Walhalla Nederland. De Cubanen beseffen zich namelijk goed, er is hulp nodig om hun hockeydromen waar te maken.

Cuba is in de ban van sport, in het bijzonder van honkbal, boksen, basketbal, volleybal, en voetbal wordt steeds populairder. Deze sporten krijgen de meeste aandacht en middelen. Maar ook de kleinere sporten worden serieus genomen. 
Zo komen Cubaanse kinderen dankzij sportlessen op de basisschool al vroeg in aanraking met een hockeystick (of iets dat daar op lijkt). Ontwikkelen lokale hockeytalenten zich verder bij een regionale sportacademie, waarna de besten doorstromen naar het nationale elftal.

De ultieme droom van de Cubaanse hockeyers is deelname aan een WK of Olympische Spelen. En waarom niet? Als je met frisse moed dag in dag uit traint op een volledig versleten kunstgrasveld. 



Een keeper zo graag zijn doel wil schoonhouden dat hij zijn legguards bij elkaar houdt met een stuk fietsband. 



Spelers met tomeloze energie het zoveelste trainingspartijtje spelen omdat tegenstanders en middelen ontbreken om een oefenwedstrijd te organiseren. 



Dan kan het in de toekomst alleen maar heel veel beter gaan. Zeker met wat hulp van buitenaf.

Geraakt door hun enthousiasme, passie en toewijding, heb ik de KNHB benaderd. Via de bond kwam ik in contact met Lutger Brenninkmeijer (ICC) die vertelde dat het ICC-toernooi dit jaar voor de 20e keer georganiseerd wordt en dit viert door een hockeyproject in het buitenland te adopteren, en wel….. op Cuba!

Vandaar dat we heel graag een oproep doen aan jullie; deelnemende clubs, teams, spelers, scheidsrechters. Help ajb mee om het Cubaanse hockey een stap dichter bij hun droom te brengen.
Ons eerste ICCuba! doel is om minimaal 1 container vol hockeymaterialen voor jong en oud op Cuba te verzamelen, zoals het ICC eerder ook gelukt is voor Botswana en Zambia. 

Waar is behoefte aan:
  • sticks
  • ballen
  • pionnen
  • keepersmateriaal (bij voorkeur complete set)
  • wedstrijdkleding en trainingspakken (dus voor een team of meer teams)
  • schoeisel
  • bitjes
  • etc
Let op: het gaat wel om representatief materiaal, dus om spullen die ze echt kunnen gebruiken voor op het veld!

Op de finaledag van het ICC-toernooi op Tilburg kunnen jullie alle ingezamelde spullen meebrengen. Ook is er de mogelijkheid om de spullen bij MOP (op afspraak) de komende periode af te leveren.

Tot ziens op 28 maart en mail ons gerust via [email protected] als je ideeën of vragen met ons wilt delen o.v.v. ICCuba! 

Hartelijk dank, muchas gracias!
Judith Frankenhuis

 
 

Onze partners