Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
Wat is het ICC-toernooi
De Stichting ICC biedt verenigingen de gelegenheid om in toernooivorm, en op speelse wijze, hun talentvolle jeugdspelers te meten met die van andere verenigingen. En dan staat niet het resultaat centraal, maar vooral het kennismaken met tegenstanders van eenzelfde hoog niveau en veelal afkomstig uit een ander district.
 
In 1997 nam een grote groep clubs het initiatief voor de Interregional Challenge Cup, in eerste instantie alleen voor jongens maar sinds 2001 ook voor meisjes.
 
Het doel
De betere teams uit alle districten bijeen te brengen waardoor zij niet alleen spannende wedstrijden kunnen spelen, maar ook de andere teams op het sociale vlak beter leren kennen. Dit binnen een opzet waarin opleiding en zeker ook sportiviteit centraal staan. Daarbij hopen we dat het door dit initiatief voor jonge talenten langer aantrekkelijk is om bij hun club te blijven spelen, en dat de zuigkracht van ‘de grote clubs’ niet te vroeg wordt ingezet.
 
Voor veel teams is deze competitie een uitstekende voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap gebleken. En dat de ICC jaar in jaar uit een zeer sterk deelnemersveld kent, heeft het verleden bewezen. Ondanks de in het leven geroepen IDC-C in de drie westelijke districten, blijft de ICC populair vanwege de door de deelnemende clubs van harte onderschreven uitgangspunten. Wij hopen dan ook dit evenement nog jaren te kunnen organiseren.
 
Arbitrage
Om ook arbitrage van een goed niveau te kunnen waarborgen, wordt van de deelnemende teams verlangd dat zij een (BIO) bondsscheidsrechter meenemen. In overleg met de organisatie is het ook mogelijk omeen jonge, talentvolle scheidsrechter mee te nemenmet ambities in deze richting. Hierbij geldt alsondergrenseen leeftijd van16 jaar, en in ieder geval 3 jaar (fluit) ervaring.
 
Het ICC-comité wenst alle teams, begeleiders en scheidsrechters heel veel succes!
 
Voor vragen, mail naar [email protected].
 
Onze partners