Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

21ste editie van ICC is van start gegaan
18-4-2017  | 
Traditioneel op Tweede Paasdag start de Interregional Challenge Cup, de nationale beker competitie voor de top C-jeugd van Nederland. De eerste speeldag werd gehouden op de complexen van HC Zwolle en Gooische HC uit Bussum. Ondanks de mindere weersberichten voerde de zon de boventoon en was het prachtig sportweer voor de eerste drie rondes van de ICC competitie.
 
Gastvrijheid op Gooische
De gastheer uit ‘t Gooi ontving in de vroege ochtend de 16 jongens en meisjesteams van Poule A. Al ruim een uur voor aanvang van de eerste speelronde was het een drukte van belang. Uit alle windstreken waren de teams naar het fraaie en gastvrije Bussumse sportcomplex gekomen, waar koffie en taart (en zelfs chique macarons..!) ruimschoots klaarstonden om zo de ouders en meegereisde supporters helemaal wakker te krijgen.
De scheidsen en managers werden gebriefd over het achterliggende gedachtengoed van het ICC toernooi en over het gewenste management van de wedstrijden en zo gingen om 10 uur de fluitjes van de eerste ronde van de meiden, een uur later gevolgd door de start van de jongens. Met 7 graden en af en toe een spatje regen was het weer fris te noemen, maar prima om te sporten.
Bij de meiden bleef het close en na de eerste 3 wedstrijden was geen enkel team zonder puntverlies. Deventer zal nog een hele kluif krijgen om haar titel te prolongeren. Gooische benutte hun thuisvoordeel, en de meiden van Twente bleek de lange rit Hengelo-Bussum niet veel te hebben gedeerd. De meiden van Craeyenhout wachten nog op de eerste punten.
Bij de jongens is Union nog zonder puntverlies, het heeft Apeldoorn op de hielen, ook al een oostelijk team, dat in de laatste ronde van de dag Oranje Rood genadeloos met 6-2 over de knie legde. HCKZ en HBS zijn nog puntloos en weten wat hen met Hemelvaart te doen staat.
De dag verliep vlot en soepel, een groot compliment voor de Gooische toernooicommissie, de vele vrijwilligers, het barpersoneel (dat een prima lunch verzorgde) en de scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen leidden zonder ook maar een enkele gele of rode kaart.
 
Zon en hagel op Zwolle
Op Zwolle kwamen de jongens en meisjesteams van Poule B samen voor hun vuurdoop. Net als op Gooische werd het in Zwolle een waar doelpunten festijn. In 48 wedstrijden zijn bijna 200 doelpunten gemaakt. Een gemiddelde van 4 per wedstrijd!
Geen enkel team van de meisjes ging naar huis met de volle winst. GHBS uit Groningen voert de stand aan met twee keer winst en één keer gelijk spel. In het verleden had GHHC de heerschappij in het noorden maar deze lijkt te worden gebroken. De dames van de gastclub volgen met zes punten. Maastricht staat derde. Zij waren om 5 uur opgestaan om op tijd in Zwolle te kunnen zijn. De tocht naar het noorden leverde hun 5 punten op.
Bij de jongens deed Push goede zaken door al hun wedstrijden te winnen. Amsterdam en Nijmegen volgen beide met zeven punten doordat zij in een onderling treffen de stand gelijk hielden. Via een vloeiende combinatie door de as van het veld scoorde Finn Laumans vanaf kop cirkel met een prachtig schot in de kruising het doelpunt van de dag. MEP kwam in hun tweede wedstrijd op een ongelukkige wijze op 2-0 achterstand. Maar de mannen uit Boxtel lieten hun koppen niet hangen en knokten zich in de tweede helft keurig langszij.
Ook op Zwolle liep de dag als een zonnetje. Alleen een korte hagelbui kon de pret verstoren. Er werd zeer sportief gespeeld waardoor er maar 1 gele kaart over de hele dag is getoond. Een compliment aan iedereen!
 
De tweede speeldag
Het ICC bestaat uit drie speeldagen. Op elke dag spelen alle teams drie wedstrijden van 2x 25 minuten. Dat vraagt veel van de teams hetgeen ook vaak in de derde wedstrijd duidelijk naar boven komt: welke teams zijn in staat om conditioneel 3 wedstrijden succesvol uit te spelen. Daar zie je de kaf van het koren gescheiden worden. Op naar Hemelvaart als in Rotterdam (meisjes) en Amsterdam (jongens) de kaarten voor de pouleklasseringen verder worden geschud....!
 
 

Onze partners